• 全国
    [切换]
  • 400-818-0011 是金子必会发光

    官方批准的现代远程教育公共服务体系运营机构

    您现在的位置: 首页>学历教育 > 试题 >

    北京理工大学考试资料本科英语(阅读理解)

       发布时间:2014-04-11 11:13:19
    分享:

    Foxes and farmers have never got on well. These small dog—like animals have long been accused of killing farm ...

    Foxes and farmers have never got on well. These small dog—like animals have long been accused of killing farm animals. They are officially classified (分类) as harmful and farmers try to keep their numbers down by shooting or poisoning them.
    Farmers can also call on the services of their local hunt to control the fox population. Hunting consists of pursuing a fox across the countryside, with a group of specially trained dogs, followed by men and women riding horses. When the dogs eventually catch the fox they kill it or a hunter shoots it.
    People who take part in hunting think of it as a sport, they wear a special uniform of red coats and white trousers, and follow strict codes of behavior. But owning a horse and hunting regularly is expensive, so most hunters are wealthy.
    It is estimated that up to 100,000 people watch or take part in fox hunting. But over the last couple of decades the number of people against fox hunting, because they think it is brutal (残酷的), has risen sharply. Nowadays it is rare for a hunt to pass off without some kind of confrontation (冲突) between hunters and hunt saboteurs (阻拦者). Sometimes these incidents lead to violence, but mostly saboteurs interfere with the hunt by misleading riders and disturbing the trail of the fox’s smell, which the dogs follow.
    Noisy confrontations between hunters and saboteurs have become so common that they are almost as much a part of hunting as the pursuit of foxes itself. But this year supporters of fox hunting face a much bigger threat to their sport. A Labour Party Member of the Parliament, Mike Foster, is trying to get Parliament to approve a new law which will make the hunting of wild animals with dogs illegal. If the law is passed, wild animals like foxes will be protected under the ban in Britain.
     
    1. Rich people in Britain have been hunting foxes           .
    A. for recreation                       
    B. to limit the fox population
    C. in the interests of the farmers          
    D. to show off their wealth
    答案:A
     
    2. What is special about fox hunting in Britain?
    A. It involves the use of a deadly poison.   
    B. It is a costly event which rarely occurs.
    C. The hunters have set rules to follow.    
    D. The hunters have to go through strict training.
    答案:C
     
    3. Fox hunting opponents often interfere in the game            .
    A. by resorting to violence                  
    B. by taking legal action
    C. by confusing the fox hunters             
    D. by demonstrating on the scene
    答案:B
     
    4.A new law may be passed by the British Parliament to            .
    A. prohibit farmers from hunting foxes       
    B. forbid hunting foxes with dogs
    C. stop hunting wild animals in the countryside 
    D. prevent large-scale fox hunting
    答案:B
     
    5. It can be inferred from the passage that            .
    A. killing foxes with poison is illegal    
    B. limiting the fox population is unnecessary
    C. hunting foxes with dogs is considered cruel and violent
    D. fox-hunting often leads to confrontation between the poor and the rich
    答案:C
     
    Every year just after Christmas the January Sales start. All the shops reduce their prices and for two weeks, they are full of people looking for bargains. My husband and I do not normally go to the sales as we don’t like crowds and in any case are short of money as we have to buy lots of Christmas presents.
       Last year, however, I took my husband with me to the sales at the large shop in the center of London. We both needed some new clothes and were hoping to find a television set. When we got to station, we split up. So I left my husband and started looking around the shops. Unfortunately all the clothes were in very large sizes and so were not suitable for me. But I did buy a television at a very cheap price, so I felt quite pleased with myself.
       When I arrived at the station, my husband was not there. So I sat down in a nearby cafe to have a cup of tea. I quickly finished my tea when I saw my husband and went out to meet him. He looked very happy. Then I saw he was carrying a large and heavy cardboard box. “Oh, dear!” I thought. Yes, we had no new clothes but two televisions. We shall not be going to the sales again.
    1. In January         .
     A. lots of people go shopping for discount
    B. people have a lot of money to spend after Christmas
    C. all the shops close for a two-week Christmas holiday
    D. people don’t have enough money to go looking for bargains
    答案:A

    2. In this passage, the word “bargain” could best be replaced by “something        ”.
    A. given to people
    B. offered at a reduced price
    C. offered, sold or bought which is expensive
    D. sold for the purpose of reaching an agreement
    答案:B

    3. The husband and wife in the story          .
    A. wished to buy a TV
    B. went to the sales the year before
    C. often went to the sales to buy clothes
    D. were usually not short of money after Christmas
    答案:A

    4. The phrase “split up” in the second paragraph means “        ”.
    A. break apart                       
    B. cause to break
    C. become pieces                     
    D. go indifferent directions
    答案:D

    5. After their day’s shopping, they        .
    A. were happy with their bargains
    B. had got everything they wanted
    C. got more than they had hoped for
    D. had to go back to the sales the next day
    答案:C
     
    There was once an ant that was very thirsty. It ran here and there looking for some water but could not find any. Then suddenly, when the ant was almost ready to die of thirst, a large drop of water fell on it. The ant drank the water, which saved its life. The water was actually a tear from a young girl who was crying. Because of her sadness, the tear had magical qualities and suddenly the ant could speak the language of human beings. The ant looked up and saw the young girl sitting in front of a huge pile of seeds. “Why are you sad?” asked the ant.
    “I’m the prisoner of the giant,” the girl told the ant. “He won’t let me go until I’ve made three separate heaps of grain, barley (大麦) and rye(黑麦)out of this huge pile of seeds in which they are all mixed together.”
    “That will take you a month!” the ant said, looking at the huge pile of seeds.
    “I know,” the girl cried, “and if I haven’t finished by tomorrow, the giant will eat me for his supper!”
    “Don’t cry,” the ant said, “my friends and I will help you.”
    Soon thousands of ants were at work, separating the three kinds of seeds.
    The next morning, when the giant saw that the work had been done, he let the girl go.
    Thus it was one of her tears that saved her life.
    1. What is an ant?
    A. A small animal.            
    B. An insect.               
    C. A bird           
    D. A giant
    答案:B

    2. When did the drop of water fall on the ant?
    A. When it was looking for food.                                 
    B. When it saved the ant’s life.
    C. When it was nearly dying.                              
    D. When it looked up.
    答案:C

    3. Why was the young girl crying?
    A. Because of her sadness                                           
    B. Because she saw the ant  
    C. Because the giant would let her go                 
    D. Because the giant had given her an impossible job to do.
    答案:D

    4. What would the giant do if the girl failed to do the work?
    A. He would eat her                                                       
    B. He would let her go             
    C. He would take her away                                       
    D. He would send her to prison
    答案:A

    5. Who or what saved the girl’s life?
    A. The giant.            
    B. The ant.                         
    C. The ant’s friends         
    D. Her tears.
    答案:D
     
    A foreigner’s first impression of the U.S. is likely to be that everyone is in a rush—often under pressure. City people appear always to be hurrying to get where they are going,restlessly, seeking attention in a store, and elbowing others as they try to complete their tasks. Racing through daytime meals is part of the pace of life in this country.
    Working time is considered precious. Others in public eating places are waiting for you to finish so that they too can be served and get back to work within the time allowed. Each person hurries to make room for the next person. If you don’t, waiters will hurry you.
    You also find drivers will be abrupt and that people will push past you. You will miss smiles, brief conversations, and small courtesies with strangers. Don’t take it personally. This is because people value time highly, and resent someone else “wasting” it beyond a certain courtesy point.
    The view of time affects the importance we attach to patience. In the American system of values, patience is not a high priority. Many of us have what might be called “a short fuse.” We begin to move restlessly about if we feel time is slipping away without some return, be this in terms of pleasure, work value, or rest. Those coming from lands where time is looked upon differently may find this matter of pace to be one of their most difficult adjustments in both business and daily life.
    Many newcomers to the States will miss the opening courtesy of a business call, for example. They will miss the ritual socializing that goes with a welcoming cup of tea or coffee that may be traditional in their own country. They may miss leisurely business chats in a café or coffeehouse. Normally, Americans do not assess their visitors in such relaxed surroundings over prolonged small talks. We seek out evidence of past performance rather than evaluate a business colleague through social courtesies. Since we generally assess and probe professionally rather than socially, we start talking business very quickly.
    1. Which of the following statements is wrong? ___________
    A. Americans seem to be always under pressure.          
    B. Americans attach less importance to patience.
    C. Americans don’t care much about ritual socializing.
    D. Americans are impolite to their business colleagues.
    答案:D

    2. In the fourth paragraph, “a high priority” means _____________.
    A. a less important thing                  
    B. a first concern              
    C. a good business           
    D. an attractive gift
    答案:B

    3. Americans evaluate a business colleague ___________.
    A. through social courtesy                                                              
    B. through prolonged business talks
    C. by establishing business relations                                           
    D. by learning about their past performance
    答案:D

    4. This passage mainly talks about __________.
    A. how Americans treasure their time                               
    B. how busy Americans are every day
    C. how Americans do business with foreigners                        
    D. what American way of life is like
    答案:A

    5. We can infer from the passage that the author’s tone in writing is _______________.
    A. critical                                     
    B. ironical                                    
    C. appreciative                           
    D. objective
    答案:C
     
        My father was foreman of s sugar-cane plantation in Rio piedras, puerto Rico. My first job was to drive the oxen that plowed the cane fields. I would walk behind an ox, guiding him with a broomstick. For $1 a day, I worked eight hours straight, with no food breaks.
        It was very tedious work, but it prepared me for life and taught me many lasting lessons. Because the plantation owners were always watching us, I had to be on time every day and work as hard as I could. I’ve never been late for any job since. I also learned about being respectful and loyal to the people you work for. More important, I earned my pay; it never entered my mind to day I was sick just because I didn’t want to work.
        I was only six years old, but I was doing a man’s job. our family needed every dollar we could make because my father never earned more than $18 a week. our home was a three-room wood shack with a dirt floor and no toilet. Nothing made me prouder than bringing home money to help my mother, father, two brothers and three sisters. This gave me self-esteem, one of the most important things a person can have.
        When I was seven, I got work at a golf course near our house. My job was to stand down the fairway and spot the balls as they landed so the golfers could find them. Losing a ball meant you were fired, so I never miss one. Some nights I would lie in bed and dream of making thousands of dollars playing golf and being able to buy a bicycle.
    The more I dreamed, the more I thought, why not? I made my first golf club out of guava limb and a piece of pipe. Then I hammered an empty tin can into the shape of a ball. And finally I dug two small holes in the ground and hit the ball back and forth. I practiced with the same devotion and intensity I learned working in the field – except now I was driving golf balls with club, not oxen with a broomstick.
    1. What was the writer’s first job?
    A. To stand down the fairway at a golf course.
    B. To spot the balls as they landed so the golfers could find them.
    C. To drive the oxen that plowed the cane fields.
    D. To watch the sugar-cane plantation.
    答案:C
     
    2. The word “tedious” in paragraph 2 most probably means ____.
    A. hard
    B. boring
    C. interesting
    D. long
    答案:B
     
    3. What did the writer learn about from his first job?
     A. He could work as hard as possible.
     B. He could go to work on time.
     C. He should never fail to go to work.
     D. He should be respectful and loyal to the people he works for.
    答案:D
     
    4. What gave the writer self-esteem?
     A. Having a big family.
    B. Bringing money back home to help the family.
    C. Helping his father with the work.
    D. All of the above.
    答案:B
     
    5. What was the writer’s dream while working at a golf course?
     A. Making a lot of money by playing golf.
     B. Becoming a successful golfer.
     C. Running a golf course near his house.
     D. Both A & B.
    答案:D
     
    Water Pollution
      Water problem in the future will become more intense and more complex. Our increasing population will tremendously increase urban wasters, primarily sewage. On the other hand, increasing demands for water will decrease substantially the amount of water available for building wasters. Rapidly expanding industries which involve more and more complex chemical processes will produce larger volume of liquid wasters, and many of these will contain chemicals which are noxious. To feed our rapidly expanding population, agriculture will have to be intensified. This will involve ever-increasing quantities of agricultural chemicals. From this, it is apparent that drastic steps must be taken immediately to develop corrective measures for the pollution problem.
      There are two ways by which this pollution problem can be dwindled. The first relates to the treatment of wastes to decrease their pollution hazard. This involves the processing of solid wasters “prior to” disposal and the treatment of liquid wasters, or effluents, to permit the reuse of the water or minimize pollution upon final disposal.
      A second approach is to develop an economic use for all or a part of the wastes. Farm manure is spread in fields as a nutrient or organic supplement. Effluents from sewage disposal plants are used in some areas both for irrigation and for the nutrients contained. Effluents from other processing plants may also be used as a supplemental source of water. Many industries, such as meat and poultry processing plants, are currently converting former waste products into marketable byproducts. Other industries are exploring potential; economic uses for their waste products.
    1. The purpose of this passage is _____.
    A. to acquaint the reader with water pollution problems
    B. to alert the reader the dwindling water supply
    C. to explain industrial uses of water
    D. to demonstrate various uses of water
    答案:A
     
    2. Which of the following points is NOT included in the passage?
    A. Expanding industries need larger volume of water.
    B. Demands for water will go up along with the expanding population.
    C. Intensive cultivation of land requires more and more chemicals.
    D. Industrial development includes the simplification of complex chemical processing.
    答案:D
     
    3. The word “prior to” in Paragraph 2 probably mean ____ .
    A. during 
    B. after 
    C. before 
    D. beyond
    答案:C
     
    4. The reader can conclude that _____ .
    A. Countries of the world will work together on pollution problems.
    B. Some industries are now making economic use of wastes
    C. Byproducts from wastes lead to a more prosperous marketplace
    D. Science is making great progress on increasing water supplies
    答案:B
     
    5. The author gives substance to the passage through the use of ____ .
    A. interviews with authorities in the field of water controls
    B. definitions which clarify important terms
    C. opinions and personal observations
    D. strong arguments and persuasions
    答案:C
     
    Banks are not ordinarily prepared to pay out all accounts; they rely on depositors (储户) not to demand payment all at the same time. If depositors should come to fear that a bank is not safe, that it cannot pay off all its depositors, then that fear might cause all the depositors to appear on the same day. If they did, the bank could not pay all accounts. However, if they did not all appear at once, then there would always be enough money to pay those who wanted their money when they wanted it. Mrs. Elsie Vaught has told us of a terrifying bank run that she experienced. One day in December of 1925 several banks failed to open in a city where Mrs. Vaught lived. The other banks expected a run the next day, and so the officers of the bank in which Mrs. Vaught worked as a teller had enough money on hand to pay off their depositors. The officers simply told the tellers to pay on demand. The next morning a crowd gathered in the bank and on the sidewalk outside. The length of the line made many think that the bank could not possibly pay off everyone. People began to push and then to fight for places near the tellers’ windows. The power of the panic atmosphere was such that two tellers, though they knew that the bank was quite all right and could pay all depositors, drew their own money from the bank. Mrs. Vaught says that she had difficulty keeping herself from doing the same.
    1. A bank run happens when _______.
    A. a bank is closed for one or more days
    B. too many depositors try to draw out their money at one time
    C. there is not enough money to pay all its depositors at one time
    D. tellers of a bank take their own money from the bank
    答案:B

    2. The tellers in Mrs. Vaught’s bank were told to ________.
    A. explain why they could not pay out all accounts
    B. pay out accounts as requested
    C. make the depositors believe that the bank was stand
    D. pay out money as slowly as possible
    答案:B

    3. The main cause of a bank run is _______.
    A. loss of confidence
    B. lack of money
    C. crowds of people
    D. inexperienced tellers
    答案:B

    4. Which of the following did Mrs. Vaught say?
    A. She know that the bank was not sound.
    B. She feared that too many depositors drawing their money would close the bank.
    C. She was not able to draw out her money.
    D. She was tempted to draw out her money.
    答案:D

    5. According to the passage, the actions of the depositors of Mrs. Vaught’s bank were affected mainly by the _______.
    A. ease with which they could get their money
    B. confidence that Mrs. Vaught showed
    C. failure of several other banks to open
    D. confidence shown by other depositors of the bank
    答案:C
     
    Martin Luther King was a black minister, who became a great leader of the civil rights movement in the 1950s and1960s.
    King was born on January 15, 1929 in Atlanta, Georgia. When he was young, he was strongly influenced by Thoreau and Indian leader Mahatma Gandhi’s idea of non-violent resistance. Having received a Ph. D (Doctor of Philosophy) from Boston University, he became a political and religious leader of the non-violent civil rights movement in 1955. On August 28, 1963, he led over 250,000 Americans on a march in Washington D.C. to fight for the Civil Rights Law to guarantee equality for all people, and delivered his best known speech “I Have a Dream” before the Lincoln Memorial. The “dream” is a dream of brotherly love and equality for the Black and White. Thus, he was awarded the Nobel Prize for peace in 1964, but he was murdered four years later.
    Though he died, he was greatly respected and loved by the Americans, both the white and the black. By vote of Congress in 1968, the third Monday of every January is now a federal holiday in Luther King’s honor. He lives in people’s hearts forever.
    1. Martin Luther King was murdered when he was _____ years old.
    A. 64                                             
    B. 50                                    
    C. 39                                             
    D. 28
    答案:C

    2. Martin Luther King was a _____.
    A. political leader                
    B. black minister              
    C. religious leader               
    D. all of the above
    答案:D

    3. According to the passage which of the following statements is TRUE?
    A. Martin Luther King was killed in 1964.
    B. Martin Luther King’s Day has been a federal holiday for more than 40 years.
    C. Martin Luther King urged his people to get equality and freedom through violence.
    D. Only black Americans loved Martin Luther King.
    答案:B

    4. The underlined word “delivered” in the second paragraph could be replaced by _____.
    A. gave                                         
    B. threw                             
    C. announced                    
    D. published
    答案:A

    5. What’s the best title for this passage?
    A. Martin Luther King.                                                   
    B. How to Award the Nobel Prize. 
    C. Civil Rights Movement                                                 
    D. Civil Rights Law
    答案:A
     
    In bringing up children, every parent watches eagerly the child’s acquisition(学会)of each new skill —the first spoken words, the first independent steps, or the beginning of reading and writing. It is common that parents hurry the child beyond his natural learning rate, but this can set up dangerous feelings of failure and states of worry in the child. This might happen at any stage. A baby might be forced to use a toilet too early, and a young child might be encouraged to learn to read before he knows the meaning of the words he reads. On the other hand, though, if a child is left alone too much, or without any learning opportunities, he loses his natural enthusiasm(热情) for life and his desire to find out new things for himself.
    Parents vary greatly in their degree of strictness towards their children. Some may be especially strict in money matters; others are severe over time of coming home at night or punctuality(准时) for meals. In general, the controls imposed(强加的) represent the needs of the parents and the values of the community(社区) as much as the child’s own happiness.
    As regards the development of moral standards in the growing child, consistency is very important in parental teaching. To forbid a thing one day and excuse it the next is no foundation for morality. Also, parents should realize that “example is better than precept”. If they are not sincere and do not practise what they preach(说教), their children may grow confused, and emotionally insecure when they grow old enough to think for themselves, and realize they have been to some extent fooled.
    1. Eagerly watching the child’s acquisition of new skills _____.
    A. should be avoided
    B. is universal among parents
    C. sets up dangerous states of worry in the child
    D. will make him lose interest in learning new things
    答案:B
     
    2. When children are learning new skills, parents should _____.
    A. encourage them to read before they know the meaning of the words they read
    B. not expect too much of them
    C. achieve a balance between pushing them too hard and leaving them on their own
    D. create as many learning opportunities as possible
    答案:C
     
    3. The second paragraph mainly tells us that _____.
    A. parents should be strict with their children
    B. parental controls satisfy only the needs of the parents and the values of the community
    C. parental restrictions vary, and are not always enforced for the benefit of the children alone
    D. parents vary in their strictness towards their children according to the situation
    答案:C
     
    4. The underlined word “precept” (in Paragraph 3) probably means “_____”.
    A. idea            
    B. punishment
    C. behavior        
    D. instruction
    答案:D
     
    5. In moral matters, parents should _____.
    A. observe the rules themselves
    B. be aware of the marked difference between adults and children
    C. forbid things which have no foundation in morality
    D. satisfy their children’s needs
    答案:A
     
    People can be addicted to different things -- e.g. alcohol, drug, certain foods, or even television. People who have such an addiction are compulsive: they have a very powerful psychological need that they feel they must satisfy. According to psychologists, many people are compulsive spenders. They feel that they must spend money. This compulsion, like most others, is impossible to explain reasonably. For compulsive spenders who buy on credit, charge accounts are even more exciting than money. In other words, compulsive spenders feel that with credit, they can do anything. Their pleasure in spending large amounts is actually greater than the pleasure that they get from the things they buy.
    There is even a special psychology of bargain hunting. To save money, of course, most people look for sales, low prices, and discounts. Compulsive bargain hunters, however, often buy things that they don’t need just because they are cheap. They want to believe that they are helping their budgets, but they are really playing an exciting game. When they can buy something for less than other people, they feel that they are winning. Most people, experts claim, have two reasons for their behavior: a good reason for the things that they do and the real reason.
    It is not only scientists, of course, who understand the psychology of spending habits, but also business people. Stores, companies, and advertisers use psychology to increase business. They consider people’s needs for love, power, or influence, their basic values, their beliefs and opinions, and so on in their advertising and sales methods.
    Psychologists often use a method called “behavior therapy”to help individuals solve their personality problems. In the same way, they can help people who feel that they have problems with money.
     
    1. What’s the probably meaning of “compulsive”, in first paragraph, in line 2.
    A. 强迫性的
    B. 偶尔的
    C. 不正常的
    D. 习惯的
    答案:A
     
    2. According to the psychologists, a compulsive spender is one who spends large amounts of money _____.
    A. and takes great pleasure from what he or she buys
    B. in order to satisfy his or her basic needs in life
    C. just to meet his or her strong psychological need
    D. and feels he or she is cheated
    答案:C
    题型:单选题
    分数:2
     
    3. Which of the following statements is TRUE according to the text?
    A. People spend money for exactly the same reason that they need to buy things.
    B. Business people and advertisers can use the psychology of people’s spending habits to increase sales.
    C. Business people understand the psychology of compulsive buying better than scientists do.
    D. Compulsive bargain hunters do not have problems with money.
    答案:B
     
    4. What is the text mainly about?
    A. The psychology of money-spending habits.
    B. The habits of compulsive spenders.
    C. A special psychology of bargain hunting.
    D. The use of the psychology of spending habits in business.
    答案:A
     
    5. From the text we may safely conclude that compulsive spenders or compulsive bargain hunters _____.
    A. are really unreasonable
    B. need special treatment
    C. are really beyond drugs
    D. can never get any help to solve their problems with money
    答案:B
     
    Laws have been written to govern the use of American National Flag, and to ensure proper respect for the flag. Custom has also governed the common practice in regard to its use. All the armed services have precise regulations on how to display the national flag. This may vary somewhat from the general rules. The national flag should be raised and lowered by hand. Do not raise the flag while it is folded. Unfold the flag first, and then hoist it quickly to the top of the flagpole. Lower it slowly and with dignity. Place no objects on or over the flag. Do not use the flag as part of a costume or athletic uniform. Do not print it upon cushions, handkerchiefs, paper napkins or boxes. A federal law provides that the trademark cannot be registered if it comprises the flag, or badgers of the US. When the flag is used to unveil a statue or monument, it shouldn’t serve as a covering of the object to be unveiled. If it is displayed on such occasions, do not allow the flag to fall to the ground, but let it be carried high up in the air to form a feature of the ceremony. Take every precaution to prevent the flag from soiled. It should not be allowed to touch the ground or floor, nor to brush against objects.

    1. How do Americans ensure proper respect for the national flag? __________
    A. By making laws.                                                
    B. By enforcing discipline.
    C. By educating the public.                                          
    D. By holding ceremonies.
    答案:A

    2. What is the regulation regarding the raising of the American National Flag? _________
    A. It should be raised by soldiers.                              
    B. It should be raised quickly by hand.
    C. It should be raised only by Americans.                
    D. It should be raised by mechanical
    答案:B

    3. How should the American National Flag be displayed at an unveiling ceremony?_______
    A. It should be attached to the status.           
    B. It should be hung from the top of the monument.
    C. It should be spread over the object to be unveiled.   
    D. It should be carried high up in the air.
    答案:D

    4. What do we learn about the use of the American National Flag? ________
    A. There has been a lot of controversy(争议)over the use of flag.
    B. The best athletes can wear uniforms with the design of the flag
    C. There are precise regulations and customs to be followed.
    D. Americans can print the flag on their cushions or handkerchiefs.
    答案:C

    5. What is Americans’ attitude towards their National Flag? ________
    A. Arbitrary                        
    B. Respect.                        
    C. Happy.                            
    D. Brave.
    答案:B
     
    There were once many sheiks (阿拉伯的酋长) who wanted to marry Queen Maura, for she was one of the most beautiful and powerful queens of Arabia.
    However, she did not like most of the sheiks, and soon there were only three left on her list of possible husbands. These three sheiks were all equally young and handsome, rich and strong. It was hard for the Queen to choose the best one.
    One evening, she disguised herself and went to where the three sheiks were having their evening meal. She asked them to give her something to eat.
    The first sheik gave her some stale (不新鲜的) food left over from the day before.
    The second sheik gave her a tough piece of old camel’s tail.
    The third sheik, whose name was Hakim, gave her some of the most tender (嫩的) and tasty meat.
    The next day, she invited the three sheiks to dinner at her palace. She told her servants to give each sheik what he had given her the evening before. Hakim, who received a plate of tender and tasty meat, would not eat it unless the other two sheiks could share it with him.
    Queen Maura was certain which of the sheiks she wanted to marry.
    “Hakim is the most generous of you,” she told them, “so I want to marry him and he will become king.”

    1. What was Queen looking for?
    A. A sheik.                                   
    B. A king.                   
    C. A man.                           
    D. A husband.
    答案:D

    2. Why did the Queen disguise herself?
    A. Because she didn’t want to be recognized by the sheiks.
    B. Because she wanted to get an evening meal.
    C. Because she wanted to get some hard food.
    D. Because she wanted to get some tasty food.
    答案:A

    3. What did she give the sheiks to eat the next evening?
    A. An evening meal.                                                               
    B. Some stale food.
    C. A plate of tender and tasty meat.                                
    D. Three different meals.
    答案:D

    4. Why didn’t Hakim want to eat his meal?
    A. Because he was not hungry.                                            
    B. Because it was too tasty.
    C. Because the other sheiks had worse food.                  
    D. Because the other sheiks had better food.
    答案:C

    5. When did the Queen finally decide who to marry?
    A. When she went to see Hakim.                                        
    B. The next evening after the meal.
    C. The next day.                                                                        
    D. When Hakim refused to eat his meal.
    答案:D
     

    标签:

    完形填空         考试资料         本科        
    走进知金| 网站地图| 广告与合作| 联系我们| 诚聘英才| 学籍查询| 学历查询| 学历认证| 网络教育专升本
    知金教育咨询有限公司 版权所有 全国咨询电话:400-818-0011 传真:010-63174439
    地址:北京市海淀区中关村南大街9号理工科技大厦1101室
    京ICP备14053618号-4 京公网备11010802010607   

    不良信息举报中心 网络110报警服务 中国文化市场举报热线